Pentru cei pentru care televizorul nu e doar un simplu obiect din sufragerie, cei de la Samsung au scos ceva deosebit care-i va satisface si pe cei mai pretentiosi.

Design si Imagine

Imaginea e absolut 10/10. E greu sa gasesti ceva mai bun pe piata, si daca gasesti, o sa te coste mult, mult mai mult. E un televizor mare, pe care il poti folosi si pentru jocuri, si pentru filme, si pentru tot ce vrei. E 4K, Ultra HD, ce sa mai – vine cu tot tacamul.

Samsung se lauda ca au dezvoltat un sistem prin care nu doar proceseaza imagini Ultra HD, dar si converteste un continut cu rezolutie redusa pana la un nivel de claritate apropiat acestuia. Practic, se vede o diferenta semnificativa, si o imbunatatire la transmisiuni de genul emisiuni sau meciuri. In special pentru jocuri, imaginea arata foarte bine si fluida.

Singurul loc in care mi se pare ca acest televizor nu exceleaza e designul. Pentru asa un televizor bun, m-as fi asteptat la un design super, ceva care sa ma dea pe spate, sau macar ceva elegant care sa se incadreze bine. In loc de asta, Samsung vine cu un picior simplu si clasic pe care sta televizorul. Nu ma intelegeti gresit, nu-i deloc urat, doar ca parca m-as fi asteptat la ceva mai mult.

Sunet si conectivitate

Sunetul complementeaza imaginea foarte bine, nu lasa nimic de dorit.

Despre conectivitate, 40KU6072 are cam tot ce-ai putea sa vrei. E un Smart TV cu 3 porturi HDMI si 2 porturi USB (USB 2.0, nu 3.0). Reteaua LAN wireless integrata permite conectarea la internet a televizorului Smart, fara a fi nevoie de cabluri. Tot meniul se misca foarte rapid, sustinut de procesorul quad-core. Spre deosebire de televizoarele entry-level, multitaskingul e usor si rapid. Reactioneaza aproape instantaneu la orice comanda.

Intr-un mod interesant, e un televizor bun pentru parinti de copii mici. Impreuna cu EduPedia, Samsung Smart TV ofera o platforma pentru prescolari cu povesti, cantece si jocuri, adecvate pentru copii pana la 7 ani. Trebuie sa recunosc ca nu stiu cat de interesanta e platforma pentru copii, dar e cu siguranta un bonus si o incluziune interesanta.

Ceea ce m-a interesat pe mine mai mult e includerea platformelor de invatare online pentru liceeni, studenti, sau pur si simplu oameni care vor sa invete lucruri noi. Samsung Edupedia ofera continut de calitate de la Khan Academy, Massachusetts Institute of Technology si Stanford eCorner, punand la dispozitie mii de cursuri gratuite.

Concluzie

Recomand cu tarie acest televizor. Nu e deloc un entry level, dar cu siguranta isi merita banii. La ora actuala, e la o reducere foarte atractiva de la eMag, asa ca daca vreti un televizor bun, Smart si performant, 40KU6072 e o alegere excelenta.