Samsung 48JU6400 este un televizor excelent de familie mid-range ce ofera o experienta buna pe toate fronturile. Este UHD-ready, si vine cu multe alte functii pe care le recomand. Pretul, si el, a scazut simtitor de cand a fost lansat acest model.

Imagine si aspect

Televizorul 48JU6400 este un model care arata foarte modern. Este plat, ceea ce personal imi place mai mult decat modele curbate de la Samsung, iar rama da impresia ca imaginea pluteste in aer. Carcasa este facuta dintr-un plastic usor, dar arata „smart”.

Cu acest aspect modern si stilat, modelul asta o sa se preteze foarte bine in living-uri. Diagonala de 48 inchi cu siguranta va impresiona.

Ecranul e destul de gros comparat cu alte modele, cum se poate vedea din pozele pe care le-am urcat aici pe SmartBuys.ro. Asta pentru ca se foloseste luminare Direct LED.

Desi e mai gros, 48JU6400 se rascumpara cu contrastul excelent oferit de luminarea LED uniforma.

Standul este in forma de „T” de data asta. E stabil si se simte mai bine in living decat televizoarele cu stand „quad”.

Televizorul vine gata 4K, desi asta nu ajuta prea mult daca va uitati strict la programe TV pentru ca acestea sunt „doar” HD sau full HD.

Negrul si noantele sale sunt bine reprezentate, unghiuril de vizibilitate sunt moderate, iar motion blur-ul (latenta) este acceptabila pentru jocuri. Culorile in „Movie Mode” sunt excelente!

De mentionat este ca acesta nu este un televizor 3D. Am observat ca nu multora le pasa, dar e bine de avut in vedere daca sunteti pe cale sa faceti o achizitie.

Nu de mult, Samsung confera fiecarui televizor marca propie un scor numit Picture Quality Index (PQI). JU6400 are un PQI de 900, ceea ce il plaseaza undeva pe la mijlocul clasamentului.

Personal, mi s-a parut ca e ceva peste gama mid-range – cel putin cea disponibila pe piata din Romania.

Pentru o familie, este un televizor perfect. Cei mai pretentiosi s-ar putea sa fie deranjati de detaliile modeste ale umbrelor cand camera de vizionare este intunecata. Sunt si cateva probleme cu unghiul de vizualizare care pe la 45 de grade se degradeaza. Daca asta e o problema, mai trebuie sa scoateti niste bani din buzunar.

Sunet

Sunetul  48JU6400 nu este spectaculos, dar nici prost. Cele doua difuzoare au o putere de 10W fiecare, fara subwoofer. Deci nu avem bas sau frecvente joase definite, iar sunetul nu are adancime. Pentru programe TV, calitatea audio este acceptabila. Vocile se aud bine, insa efectele audio nu prea. Daca vreti sa scoateti ce e mai bun din  48JU6400, va trebui sa comutati un sistem audio extern.

Smart TV si alte functionalitati

48JU6400 vine cu un tuner Freeview integrate, pe langa Wi-Fi si o conexiune ethernet. Avem 4 porturi HDMI (inclusiv ARC si MHL), 3 porturi USB, o iesire optica audio, plus iesiri compozit si componenta. Avem si un jack audio, dar nu SCART.

Procesorul este unul rapid quad-core, asa ca se misca foarte repede totul.