Cei de la LG au scos multe televizoare bune in 2015, printre care se numara si 43LF510V. Acesta are o diagonala generoasa, numai buna pentru sufragerii spatioase. Imaginea e buna, iar televizorul consuma putin. Se vinde la in jur de 1,500 lei astazi si pare un pret bun comparativ cu piata.

Design, aspect si imagine

Imaginea e clara, dar culorile nu sunt tocmai vibrante. Cei care se joaca s-ar putea sa aiba ceva de comentat avand frencvanta de refresh modesta, ca si impatimitii de sport unde e posibil sa obositi cand urmariti meciurile de fotbal.

Contrastul e ce trebuie, iar fundalul intunecat chiar e negru. Nu se vede partea LED (iluminare) a ecranului ca la alte TV-uri.

Sunet

Doua difuzoare de 5W asigura un sunet surround decent. Pentru niste difuzoare ‘coaja’ – de la fabricant – acestea nu se comporta rau. Ca toate televizoarele, o sa distorsioneze la un moment dat. O sa poti sa-l dai destul de tare, dar numai daca ai urechile infundate.

LG se lauda cu o functie noua care se numeste „Virtual Surround”. In camera in care ne-am jucat cu el in redactie, cel putin, nu am sesizat diferente prea mari.

Stati sa va spun, de fapt, care e buba mare cu sunetul.

Conectivitate

Vedeti, sunetul nu e neapart rau, dar cei care vor ceva mai bine n-au decat sa-si monteze sistemul audio extern propriu. Hopa! Mare mi-a fost surpriza cand am aflat ca acest televizor nu are un jack sau conector audio extern. In schimb are un singur port HDMI, slot USB, 2xRF, SCART  si un RS232C. Banuiesc ca se poate face un hack cu un adaptor SCART – RCA sa poti conecta televizorul la sistemul audio, dar poate fi complicat. Un mare minus aici.