UTOK U32HD5 nu este cel mai stralucit televizor, dar pentru cei nepretentiosi care au nevoie de o ‘sticla’ ieftina, nu putem decat sa-l recomandam.

Imagine si aspect

Din start, facem cunostinta cu un aspect relativ modern dar care se vede ca lucrat ieftin odata ce pui mana pe plastic. Cele doua picioruse care ii oferta sustinere se monteaza usor si ii acorda o stabilitate buna, desi arata cam caraghios. Zice ca a facut picioare si oricand nu esti atent o ia la fuga din casa.

Despre calitatea imaginii in sine, UTOK U32HD5 nu exceleaza, dar nici nu e ultima carpa. Important ar fi de mentionat ca posturile care nu sunt codate HD au o imagine chiar sub-mediocru, probabil datorita diagonalei foarte mare. Asta nu ar fi neaparat o mare problema avand in vedere ca majoritatea furnizorilor de cablu oferta foarte multe canale HD, dar e bine de avut in vedere mai ales daca diagonala mare a fost tot ce v-a furat ochiul. Asta, si pretul care acum e undeva la 599 lei.

Revenind la imagine, contrastul este prost iar backlight-ul LED suna cam ca o gluma pentru ca nu se schimba dinamic in functie de ce se afiseaza pe ecran.

Sunetul

Gasit doua difuzoare minuscule fiecare de 6 W. Asta inseamna ca daca vreti sa-l dati tare, o sa va cam doara urechile de la distorsiune. Cum acesta este un televizor care se pliaza mai mult pentru dormitoare, sunetul nu este neaparat problematic in aceasta situatie. Exista si un jack pentru conectare audio externa, in orice caz.

Functii

Nu sunt prea multe de discutat aici. Tocmai pentru ca nu e umflat, acesta se misca foarte repede, de exemplu ca atunci cand schimbi posturile.

In termeni de conectivitate, gasim o intrare USB, Scart (RGB), trei porturi HDMI, Slot CI+, audio jack si o intrare PC (D-sub 15 pini).