Daca vrei un televizor cu diagonala mare, ceva sa lumineze camera de zi, la propriu, atunci nu veti gresi cu Horizon 43HL733F. Sigur, are niste lipsuri, insa daca treci peste prejudecati de genul ‘marca made in china’ ar trebui sa fiti foarte satisfacuti. Ar cam greu altfel la pretul sau, actualmente 1,196 lei pe eMag.

P.S. Are multe componente LG si e asamblat in Turcia

Aspect si design

Design-ul in side e modern iar finisajele sunt de calitate. Ma rog, plasticul este aceleasi ca la LG sau Samsung, sa stiti. Piciorusele se monteaza usor si conferta stabilitate pe orice suprafata, desi arata caraghios, ca niste picioruse. Fara griji, nu fuge cand adormi.

E adevarat, totusi, ca nu avem de aface cu un televizor subtire. Va incapea linistit cam pe orice comoda sau masa de sufragerie, insa daca cautati un aspect ‘extra slick’, mai trebuie sa scoateti niste bani din buzunar.

Cat despre imagine, avem de aface cu un televizor full HD, 1920 x 1080. Culoriile sunt foarte vii iar iluminarea LED face o treaba buna. Ceva probleme la nuantele de negru inchise care dau spre gri, dar per total Horizon 43HL733F ofera o imagine excelenta.

Sunet

Gasim doar doua difuzoare fiecare de 6W, ceea ce este foarte slab pentru un televizor de 109 cm in diagonala. Sunetul in sine nu e prost – atat timp cat volumul e dat pe 35%. Mai tare si distorsia nu intarzie sa apara. Din fericire vine cu un jack audio iar cei mai pretentiosi pot conecta un sistem audio extern. Dar asta poate devine deja complicat. Ceva de tinut minte.

Functii

Fiind un televizor SMART avem ce discuta un pic. Stream-ul pe YouTube si Netflix este excelent, dar atentie! Conexiunea la internet se face doar pe fir. Simt niste priviri dezamagite, dar realizati si pretul despre care e vorba, totusi.

Interfata grafica e simplu de folosit, rapida si prietenoasa.

Calitatea clipurilor video externe incarcata de pe un stick USB este chiar excelenta. Ajuta decodorul DTS.

Functia PVR permite inregistrarea emisiunilor tale preferate pe una din cele 3 partitii ale hard-disk-ului.

Consumul este de 75W.

Conectivitate

Gasim doua porturi HDMI, dintre care primul este si cu Audio Return Channel, adica putem conecta un calculator iar televizorul nu va prelua doar imaginea, ci si sunetul – asta fara sa mai fie nevoie sa conectati un cablu audio. Folositor, zic eu.

Mai gasim, iesire audio S/PDIF (toslink), intrare s-video (analog), un singur port USB, si un  slotul CI+ ce permite la renuntarea decodoarelor clasice si urate furnizate de firmele de cablu TV.