Un televizor mic sau un monior mare? Samsung a vrut sa impace si capra si varza cu LT24D391EW si a reusit doar partial.

Design si Imagine

Problema cand incerci sa faci doua lucruri deodata e sa nu faci niciunul bine. Mi-a fost frica putin ca asta va fi cazul cu acest televizor dar nu a fost cazul – nu in totalitate cel putin. Modelul LT24D391EW e ideal pentru un al doilea televizor in bucatarie, sau in camere unde nu e mult loc. Practic, asta e marele lui avantaj: nu ocupa mult loc.

Calitatea imaginii este buna. Nu impresioneaza, dar nici nu lasa de dorit. Rama e foarte subtire, sic si eleganta, aducand aminte mai degraba de un monitor decat un televizor. Ceea ce ne readuce la prima intrebare: ce e modelul Samsung, un monitor sau un televizor?

Pe scurt, ar putea fi amandoua. E o versatilitate pe care producatorii au cam evitat-o, avand in vedere asteptarile destul de diferite legate de cele doua produse. Totusi, nimic nu va opreste sa-l folositi ca televizor pentru a-l schimba apoi in monitor pentru jocul preferat sau un LAN party. Pe de alta parte insa, am tot ramas cu senzatia ca e putin cam mic pentru un televizor si putin cam mare pentru un monitor.

Sunet si conectivitate

Sunetul este din nou bun, fara a impresiona. Televizorul are o intrare USB, 1 jack simplu pentru casti si 2 intrari HDMI.

Nu e un smart TV, dar vine cu tehnologie Picture-in-Picture, ceea ce pentru mine e mereu un plus. De mentonat este modul Football Mode, care permitea impartirea ecranului in 9 ferestre diferite, cu posibilitatea de zoom in.

Concluzie

Mobil, robust si versatil, LT24D391EW e un produs onest – ofera ceea ce ar trebui sa ofere, la un pret corect. Ideal ca un televizor de bucatarie sau pentru locuri aglomerate si poate fi folosit ca un monitor mic.