Televizorul LED LG 42LF561V nu va dezamagi pe nimeni. Cu o calitate video superba si un design elegant, este unul din cele mai bune televizoare sub 2.000 RON.

Design, aspect si imagine

In primul rand, pe televizorul asta se vede bine. Am fost surprins de claritatea si intensitatea culorilor. Fara sa fie nici pe departe cel mai scump televizor de pe piata, se poata compara lejer cu cele mai bune. Indiferent ce va place sa urmariti – filme, sport sau documentare – LF561V va face fata cu brio. Si la jocuri foarte rapide din nou, calitatea imaginii a fost foarte buna; nu cea mai buna pe care am vazut-o, dar foarte buna.

Diagonala e suficient de mare si rezolutia HD este 1920 x 1080, arhisuficient chiar si pentru pasionatii de filme HD. Imi place ca negrul la acest televizor chiar e… negru. E o trasatura pe care o admir si care de multe ori reflecta calitatea.

Design-ul in sine e destul de elegant si subtire. S-ar potrivi in orice sufragerie sau dormitor si nu ocupa mult loc. Televizorul vine cu doua picioruse detasabile care se pun spre margine, pentru suport. Ideal ar fi sa fie pus undeva unde aveti vedere directa la el, deoarece din diagonala isi pierde putin din intensitatea si claritatea culorilor.

Sunet

In zona joasa si de bas, sunetul este impecabil. Pe masura ce am ascultat sunete din ce in ce mai tare si mai ascutite am inceput sa-i vad limitarile. LG se lauda cu o noua tehnologie de sound surround si nu pot sa zic ca au dezamagit; dar daca e un loc unde vad ceva loc de imbunatatire, aici e. Impatimitii de muzica ascultata cu volumul la maxim vor simti si ei dar pentru ceilalti nu va fi absolut nici o problema.

Specificatii si Conectivitate

In primul rand, 42LF561V nu este un Smart TV. Are unele trasaturi Smart, dar nu este un smart TV in adevaratul sens al cuvantului. Altfel are anumite functii care sunt destul de ne-intuitive, si daca nu stii exact ce sa faci cu ele, poate fi destul de confuz. Meniurile sunt putin ciudate si probabil va dura putin pana va veti obisnui.

Are doar 2 porturi HDMI, 1 jack audio simplu (pentru casti), 1 SCART (RGB) si o mufa USB.

Imi plac foarte tare doua functii ale lui, de economisire a energiei. Astfel, televizorul ofera controlarea luminozitatii special pentru a reduce consumul, o functie care stinge ecranul in timpul ascultarii fisierelor audio si functia Standby Mode Zero care permite televizorului sa intre in stare de hibernare, folosind astfel zero energie.

In concluzie, LG nu dezamageste cu 42LF561V. Televizorul LED arata super, merge bine fara a fi Smart si vine la un pret destul de digerabil.