Horizon 40HL737F este indubitabil cel mai ieftin televizor cu diagonala de peste 1 metru. Ieftin, ieftin, dar face treaba? Pe scurt, raspunsul este da.

Desi nu are functii smart, acest produs este unul de o calitate surprinzatoare tinand cont modelele cu aceeasi diagonala se gasesc la un pret cel putin dublu.

Aspect si design

Desi brandul s-ar putea sa sperie cumparatorii care vaneaza marci consacrate, 40HL737F nu arata a un televizor ieftin. A fost proiectat cu un aspect modern, care aminteste de modelele mai scumpe de la Samsung sau LG. Suportul pentur masa este solid si stabil.

Raportat la dimensiunea ecranului, televizorului este, de asemenea, destul de usor. Cantareste numai 12.5 kilograme (are 101 cm in diagonala, aminteste-ti).

Rezolutia este 1920 x 1080 pixeli (Full HD), iar imaginea are un contrast dinamic de 5000:1 si o luminozitate de 300 cd/mp. Sufera la profunzimea culorilor intunecate, iar de multe ori negrul pare gri. Asta e o problema clasica la televizoarele cu iluminare neuniform distribuita.

Unghiul de vizualizare din fisa de producator este de  de 178 / 178 de grade pe orizontala / verticala. In realitate, imaginea se deterioreaza pe la 40 de grade, care nu-i neaparat o problema – poate doar pentru colegul de pe marginea canapelei.

Sunet

Gasim doua difuzoare ce impreuna confera un sunet stereo cu o putere de 12 W. Distorsiunea nu intarzie sa apara la un volum mai ridic. Vocile se aud inca ok, deci comentariile sportive sau televiziunile de stire se pot asculta si la volum mare. Pentru muzica, recomand conectarea unui sistem audio extern.

Functii

Nu sunt multe de spus aici. Horizon 40HL737F este un televizor foarte simplu de folosit cu o interfata minimala. Lipsesc functiile smart, dar asta poate sa fie si un avantaj – totul se misca rapid.

In privinta conectivitatii, gasim  DVB-T, DVB-C , slot CI+ – toate utile pentru receptionarea posturilor TV in format digital sau HD. Apoi gasim: port VGA, USB, SCART, audio jack de 3.5 mm, cat si 2 porturi HDMI.