In anul 2015 Sony pare decis sa castige piata cu o gama de televizoare foarte accesibile ca pret relativ la ceea ce ofera. Un model entry-level, televizorul 32R500C ofera imagini de calitate si performante multimedia foarte bune pentru categoria de pret in care intra.

Imagine, aspect, design

Sony 32R500C are un design foarte slim, modern, cu dimensiunile 738 x 441 x 65 mm / 738 x 470 x 151 mm (cu stand). Ecranul este incadrat de o rama acoperita cu finisaje bine facute – de fapt, toate finisajele modelului par a fi de calitate. Suportul argintiu este foarte elegant dar totusi solid, sustinand fara probleme cele 6.3 kg ale unitatii.

Pe scurt, 32R este un model foarte atractiv si elegant. Design-ul e marfa cu precizarea ca sursa externa poate fi un inconvenient daca planuiesti sa il pui intr-un spatiu mai stramt.

Pe partea de imagine, ecranul de LED 1366 x 768 reda imagini clare si detaliate chiar si la 1080p desi este relativ mic ca dimensiuni.  Televizorul 32R500C utilizeaza tehnologiile Motion Flow XR 100, Advanced Contrast Enhancer si 24p True Cinema. Datorita Motion Flow detaliile sunt foarte clare in timpul secventelor cu miscare rapida, iar tehnologia ACE asigura un contrast inalt, realist.

Singurele mele reprosuri sunt raportul alb-negru si lumina reflectata. Ultima nu e o problema decat in zilele foarte insorite sau daca ai o lumina puternica orientata spre ecran. Dar, avand un panou LED luminat pe margine, chiar si cele mai profunde nuante de negru raman putin mai luminoase decat la ecranele LED backlit.

Conectivitate

La capitolul asta 32R sta foarte bine, cu Wi-Fi intern si 2 port-uri HDMI ce permit conectarea echipamentelor ce transmit semnale de inalta definitie. La acestea se adauga 2 port-uri USB 2.0 si cate un port scart, component si composite pentru semnalele obisnuite. Primesti o telecomanda clasica cu acest model, nu ceea cu cursor a la Wiimote.

Compatibilitati Smart TV

Echipat cu functiile de baza, 35R permite accesul la o gama destul de variata de aplicatii – internet browser, aplicatii multimedia si functii de tip media player. Streaming-ul este foarte bun, iar televizorul poate reda continutul disponibil pe alte dispozitive smart, dar si continutul disponibil pe o memorie USB externa.

Startup-ul de la rece poate sa dureze si 10 secunde (8 secunde cu logo-ul Sony, apoi 2 secunde cu o imagine neagra), probabil din cauza sursei externe. Totusi, nu mi se pare un inconvenient asa mare deoarece modelul raspunde foarte rapid si precis la comenzi dupa ce ajunge la temperatura optima.

Sunet

Sistemul audio integrat are puterea de 10W, fiind de tipul NICAM. Sunetele redate au o claritate destul de buna, la acest aspect contribuind si tehnologiile speciale: S-Master, Clear Phase Speaker si Dolby (digital, plus si pulse).