Samsung vine cu unul dintre cele mai performante TV-uri de pe piata, cu o imagine superba, dar si cu un pret pe masura.

Design si Imagine

Samsung 40JU6400 este potrivit pentru cei cu un living sau un birou mare – zic asta deoarece televizorul vine cu o diagonala de 101cm si trebuie asezat la o distanta considerabila de canapea.

Rezolutia Ultra HD (3840 x 2160) ofera un nivel de detaliu exceptional, si rata de refresh de 120Hz este de asemenea buna. Este un televizor ideal pentru sporturi sau filme cu actiune rapida, avand cel mai mic motion blur pe care l-am vazut la un televizor in ultimii ani (mai multe detalii aici – Engleza).

Singurul lucru care parca ar mai trebui imbunatatit este calitatea „negrului”. In special in scene mai intunecate, negrul parca nu este suficient de negru.

Ca la toate televizoarele Samsung high-end, imaginea este impecabila – chiar prea buna. Samsung 40JU6400 creeaza ceea ce se numeste efectul de telenovela (soap opera effect), in care imaginea pare prea reala si poate deranja anumiti utilizator. Daca doriti, puteti scapa de acest efect din setarile televizorului, mergand la Picture> Picture Options> Scoll down to Auto Motion Plus>Click Custom, si la JUDDER setand zero.

Sunet si conectivitate

Fiind un televizor high-end, cu o imagine asa buna, m-as fi asteptat ca sunetul sa fie la acelasi nivel… dar nu este. Nu ma intelegeti gresit – sunetul este absolut OK, dar indiferent de volum, parca lasa putin de dorit. As recomanda utilizarea lui cu un sistem audio pentru performanta ideala.

Din punct de vedere al conectivitatii, Samsung 40JU6400 ofera absolut tot ceea ce am putea dori la un televizor.

Desi este un Smart TV cu multe functii avansate si interesante, gasirea si utilizarea lor nu este tocmai intuitiva. Mi-as fi dorit sa fie un meniu mai usor de navigat pentru utilizatorii lipsiti de experienta.

Concluzie

Cu o imagine la cel mai inalt standard, Samsung 40JU6400 costa mult, dar ofera pe masura. Totusi, niste mici imperfectiuni la sunet pateaza un televizor de altfel excelent.8