Televizorul  LT24E390EW este un produs ieftin, de calitate mediocra. Poate fi folosit ca monitor.

Imagine si aspect

Iluminarea LED, desi puternica, creaza un contrast prost iar nuantele de negru sunt prea deschise. De exemplu, cand am pornit o imagine cu negru absolut pe fundal colturile erau mai degraba spre gri decat negru. Ceva imi spune ca LED-urile nu sunt distribuite uniform.

Ecranul are o rezolutie de 1920×1080, adica Full HD iar iluminarea este de 240 cd/m^2, conform fisei de produs.

Finisajul e un plastic de calitate buna, glossy iar suportul in forma de „T” e teapan bine. Aspectul general este unul modern.

In modul full HD, rata de refresh este de doar 60hz. Avand in vedere si diagonala de 59 cm, asta face LT24E390EW un model pretabil pentru dormitor sau bucatarie, nu living. Daca nu va jucati pe consola sau urmariti sport, atunci asta e poate mai putin important. Are o setare dedicata care se numeste „Game Mode”. Am crezut ca o sa imbunatateasca in vreun fel experienta, dar aparent nu face nimic altceva decat sa mareasca luminozitatea.

Unghiul de vizualizare se deterioreaza sesizabil. De la 30 de grade calitatea imaginii se deterioreaza.

Sunet

LT24E390EW vine cu un sistem audio stereo 2 x 5W. Difuzoarele sunt slabute, iar distorsia nu intarzie sa apara la un volum mai tare.

Conectivitate

Avem: 1 USB 2.0, 1 Scart, 1 jack iesire audio externa, 2 porturi HDMI, 1 intrare component. Player-ul multimedia integrat e foarte util pentru ca citeste instant filme randate de pe un stick USB.