Desi nu are calitatea imaginii 4K ultra HD, LG 43LF630V iti oferta o experienta buna pentru pretul sau. Diagoanala de 109cm e generoasa, iar calitatea sunetului e buna, redat cu fidelitate. Capabilitatile Smart TV sunt si ele, iarasi, de calitate. Au fost si lucruri care nu mi-au placut totusi. Pe scurt, reflecta multa lumina, are prea mult motion blur, iar raportul de contrast este mic.

Imagine, aspect si design

Televizorul arata chiar bine pentru un televizor mid-range. Imi place. Aproape ca nu se vede cadrul cand e pornit.

Imi place si mai mult cand il pornesc in mod Full HD 1080. Cu alte cuvinte, atunci cand ma uit la media Blu-ray. Skyfall si Art Of Flight aratau amandoua bestial.

Avand un panou luminat LED per margine, LG LF630V nu are acelasi raport de raport negru-la-alb ca modele LED backlit. Cel mai profund negru e inca usor luminat, iar daca televizorul vechi e o plasma sau un OLED, s-ar putea sa fiti dezamagiti de aspectul asta. E totusi mai bun ca TV-urile LED edge-lit din 2014. Altfel, culorile sunt vibrante si arata excelent.

Pentru varianta asta de 109cm, rata de refresh este de doar 50Hz. Cele cu diagonala mai mare au 100Hz, adica cat iti trebuie daca te joci serios sau te uiti la sport.

Contrastul scade pe la 35 de grade.

Conectivitate

LF630V e bine facut in termeni de conectivitate, cu Wi-Fi montat inauntru, trei porturi HDMI pe margine langa care s-au adaugat si trei porturi USB 2.0. Primesti o telecomanda obisnuita – nu cea cu cursor, gen Wiimote, pe care o vedem la televizoarele top linie vandute astazi.

Capabilitati Smart TV

LG a modificat un pic interfata WebOS pentru linia noua din 2015. Versiunea 2.0 este oarecum mai bine inchegata si mai usor de utilizat ca originala. Marea diferenta este facuta de timpul rapid de la cold boot. Pe un televizor vechie de la LG trebuia sa astepti un minut intreg pana cand reteaua Wi-Fi se conecta, pana sa poti incarca o aplicatie, sau inainte sa poti macar intra in setari sa modifici ceva. Orice.

De asemenea, acum poti sa adaugi canale live TV specifice in bara de app, ceea ce e super pentru schimbarea rapida intre canalele preferate. Pare o chichita, dar cand in folosesti zi de zi se simte.

LF 630 nu a fost dotat cu noile procesoare quad-core si upscaling in sase trepte ca celelalte TV-urile LG din 2015. Nu-i mare chestie, dar cateodata se observa ca e cam incet TV-ul.

Sunet

Calitatea sunetului pentru LG LF630V este buna, dar nu la fel de buna ca la modelele LG cu woofere montate. Clear Voice II si Virtual Surround Plus sunt optiuni care fac lucrurile sa sune mai interesant. Cel mai bine mi s-a parut in modul Cinema cu setarea Clear Voice II pornita la nivelul 3. Sunetul e mai bun ca la alte TV-uri mid-range.